Book of the dead

Introduktion

I denna slot utvecklad av svenska Play’n GO får vi hänga med Rich Wilde på äventyr i det forna Egypten. Är du ett fan av Indiana Jones filmerna kommer du säkerligen gilla denna spelautomaten där målet är att gräva upp gömda skatter och ädelstenar bland Egyptens forna gudar.

Har du spelat någon av slotarna Aztek Idol eller Pearls of India kommer du säkerligen känna igen temat och karaktären. Första gången var han i Sydamerika sedan begav han sig till Indien och nu är det alltså det forna Egypten som gäller. Här bjuds vi på härlig grafik och dessutom chansen på en extra jackpott som bidrar till ökad spänning.

Vinstlinjer och insatser

Book of the dead följer det klassiska spelmönstret med 5 hjul och 3 rader. Dock har sloten bara 10 vinstlinjer vilket kan ses som lite om man jämför med andra sloter. Maxvinsten är 5000 gånger din insats. Du kan spela allt från 0.01£ till 100£ vilket gör att den passar både för storspelare och spelare som vill satsa lite mindre. Ett extra plus är att du endast krävs 2 av de högst betalande symbolerna för att ge utdelning till skillnad från minst 3 som vi är mer vana att se från andra spelautomater.

Tema och design

Forna Egypten, äventyr och försvunna skatter är knappast ett nytt tema och har gjort förr i flera olika varianter. Det som gör att Book of the Dead sticker ut som en häftig spelupplevelse är framför allt den häftiga grafiken och snygga designen. Färgerna går i brunt och guld vilket bidrar till äventyrskänslan. Spelet flyter på riktigt bra vilket gör att fungerar alldeles utmärkt att spela även på mobilen. Den tillhörande musiken för tankarna till filmer som mumien och bidrar också till att göra spelet mer komplett. Klassiska symboler som bokstäver och siffror blandas upp med ikoner som kopplas ihop med forna Egypten och dess gudar. Totalt finns det 11 olika symboler varav 1 wild och den högst betalande symbolen är Rich Wilde i egen person.

Bonusfunktioner

Den symbol du ska hålla lite extra utkik efter är utan tvekan boken. Denna fungerar nämligen både som en wild och free spins symbol. När den fungerar som wild ersätter den alla andra symboler för att ge dig en så bra vinstrad som möjligt. För att få free spins krävs det att boken dyker upp på tre av hjulen vart som helst på spelplanen.

När detta sker aktiveras 10 stycken free spins eller gratissnurr som vi säger på svenska. Väl inne i free spinsen har du en extra bonus då en symbol kommer väljas ut som wild innan omgången startar. Denna symbolen kan expandera och fylla hela hjulen om den dyker upp. Då har du verkligen chans på höga vinster. Du kan ju själv tänka dig om du lyckas fylla hela spelplanen med en och samma symbol. I detta spelet finns dock ingen chans att aktivera nya free spins i gratisrundorna så allt ligger i händerna på de 10 free spins man har.

Det finns även en jackpott på 250 000 mynt som kan vinnas av alla spelare. Grundreglerna vid dessa jackpotts brukar vara att ju högre insats du spelar desto större chans har du att vinna.

Fördelar med Book of the dead

  • Härlig design och grafik samt ett medryckande tema med tillhörande musik och ljudeffekter.
  • Free spins med expanderade wild som ökar chansen till större vinster.
  • Fungerar att spela både på dator, platta och mobil och flyter på fint oavsett vilken plattform du väljer.
  • Sloten har även en jackpott på 250 000 mynt som alla spelare har chans på.

Nackdelar med Book of the dead

  • Erbjuder bara 10 vinstlinjer och 5 hjul vilket kan göra det svårare att vinna.
  • Temat kan uppfattas som barnsligt.

Sammanfattning:

Vi rekommenderar främst denna slot till spelare som är beredda att chansa och satsa lite. Vill du bara spela för skojs skull finns det flera spelautomater som passar bättre. Anledningen till detta är att inte är ovanligt att man snurrar flera gånger i rad utan några vinster. Men får du väl free spins eller höga symboler kan du bli rikligt belönad.

I övrigt är det en riktigt snygg slot. Som sagt temat är varken unikt eller nyskapande men det är en klassiker som alltid håller. Spelet flyter på väldigt bra och du kan också sätta på autospinsfunktionen vilket gör att spelet snurrar av sig självt. De flesta sajter har också en gratisversion tillgänglig där du kan testa på spelet innan du avgör om du satsa riktiga pengar eller inte.

Höjdpunkten med Book of the dead är förutom chansen på jackpotten definitivt free spinsen med den expanderade wilden. Har du turen att en av de höst betalande symbolerna väljs ut som wild har du verkligen chansen på storvinster. Skulle du få Rich Wilde som symbol och den expanderas över hela spelplanen får du dessutom maxvinsten.

Privacy Policy