Kom igång med att spela bingo

Att spela bingo har länge varit en populär form av underhållning som lever kvar än idag. Det finns TV-program som helt går ut på bingospel och det finns även fysiska ställen dit människor kan gå för att ha en rolig stund tillsammans och spela ett par omgångar. På senare tid då tekniken har blivit allt mer utvecklad och drastiskt gått framåt, har det också uppkommit desto fler sätt att få tillgång till bingospel. Framförallt genom att spela på nätet.

Hur går man tillväga för att spela på nätet?

Det finns otroligt många online casino och andra spelsajter som erbjuder olika typer av bingospel. Det är ett enkelt spel att lära sig så det krävs inga direkta förkunskaper och man behöver inte heller spendera timmar med att läsa på olika regler. Är du en van spelare på nätet så är det stor chans att din favoritsida erbjuder bingospel och nybörjare har inte svårt för att hitta passande sajter att spela på. Det kan vara smart att söka runt och jämföra olika sidor innan för att försäkra sig om de bästa förutsättningarna. Några exempel på populära hemsidor för bingospel är MariaBingo, MamaMia Bingo och ahaBingo. Det finns självklart många, många fler att välja på. Tänk på att det vanligtvis erbjuds många olika bonusar både för nya spelare och de som är mer erfarna. Dessa vill du inte missa!

Hur går spelet till?

Reglerna är enkla och det är en av anledningarna till att bingo är ett så pass populärt spel. Det faktum att det är så pass lättillgängligt som det är idag är även ett stort plus. När det är dags att börja spela och du har valt en sida får du börja med att registrera dig och klicka sedan in dig på ett bingospel och starta underhållningen. Välj själv hur många brickor du vill spela med för att försöka vinna. Målet är att få en vinnande kombination av siffor och kunna boka av alla siffror på en och samma rad antingen vågrätt, diagonalt eller lodrätt. Detta kan variera mellan olika spel. Vinsterna varierar också från sida till sida. De som spelar bingo på en fysisk plats skriker ut ordet bingo när en lyckad sifferkombination har uppnåtts, medan de som spelar på nätet kan luta sig tillbaka och låta datorn sköta det mesta. Det är slumpmässiga nummer som kommer att dyka upp och spelaren kan antingen själv markera varje siffra eller låta datorn sköta markeringen automatiskt. I en fysisk lokal är det självklart spelaren själv som markerar sina brickor.

Olika typer av bingospel

Eftersom bingo är ett så pass omtyckt spel finns det självklart många olika varianter att testa på. En av versionerna är 75-bollars bingo där brickorna som används har 5 rader, 5 kolumner och 25 rutor. Rutorna består av massor med siffror och ordet bingo delar upp sifforna i olika rader. Den som får en hel rad med 5 siffor fullt markerad först och därmed får bingo är den som oftast vinner allra mest. Det finns även en version som kallas för snabbingo, eller 30-bollars bingo, och som namnet antyder så går detta spel relativt fort. Siffrorna dyker upp betydligt snabbare än i andra spel, men här finns det också många vinstchanser. En annan variant är mönsterbingo där man istället för att få en komplett rad försöker få alla siffror i ett specifikt mönster. Detta är enbart ett fåtal av de bingospel som finns tillgängliga.

Viktigt att tänka på

Det som är viktigt att tänka på när man börjar spela bingo är att välja en säker, populär sida som vill sina spelare väl. Halkar man in på fel sidor kan detta ha mycket negativa konsekvenser, därför är det bra att leta runt och inte satsa på första bästa. En annan sak som man bör tänka på om man vill sätta igång med att spela bingo är att försöka dra nytta av kampanjer och erbjudanden. Det finns välkomstbonusar och många olika förmåner som är värda att utnyttja. Ibland finns det chans att prova på gratisspel, vilket är perfekt för att värma upp och själv komma igång med spelet. Det är även viktigt att ha tålamod. Vinsten kanske inte kommer på första försöket, men det brukar löna sig att kämpa på och hoppas på det bästa.

Varför är bingo ett spel som är värt att testa

Eftersom det finns många olika varianter av bingo är detta ett spel som knappt går att trötta på. Snabbingo kan vara roligt ibland när man vill ha lite mer fart och fläkt, men ibland kanske det känns bättre med ett klassiskt bingospel på fem rader eller någon annan rolig version. Att spela på nätet är effektivt då du kan spela bingo när som helst och var som helst. Det finns vanligtvis också en chattfunktion där spelare kan kommunicera med varandra och få en upplevelse som påminner mer om en fysisk bingohall.

Privacy Policy